Vlasnik agencije S&P deli se na dve kompanije

Bez autora
Sep 13 2011

Matična kompanija međunarodne agencije za kreditne rejtinge "Standard i Purs", "Mekgro-Hil", biće podeljena na dve kompanije, od kojih će se jedna fokusirati na poslovanje na svetskim finansijskim tržištima, a druga na obrazovanje. U kompaniju ""Mekgro-Hil markets", na čijem će čelu biti izvršni direktor "Mekgro-Hila" Teri Mekgro, ući će "Standard i Purs" i firma "J.D.Pauer i asošiets" koja posluje u oblasti finansijskih informacija.Kompanija "Mekgro-Hil eđukejšens" baviće se izdavačkom delatnošću.

Vlasnik agencije S&P deli se na dve kompanijeMatična kompanija međunarodne agencije za kreditne rejtinge "Standard i Purs", "Mekgro-Hil", biće podeljena na dve kompanije, od kojih će se jedna fokusirati na poslovanje na svetskim finansijskim tržištima, a druga na obrazovanje, prenela je danas agencija Blumberg.

U kompaniju ""Mekgro-Hil markets", na čijem će čelu biti izvršni direktor "Mekgro-Hila" Teri Mekgro, ući će "Standard i Purs" i firma "J.D.Pauer i asošiets" koja posluje u oblasti finansijskih informacija.

Kompanija "Mekgro-Hil eđukejšens" baviće se izdavačkom delatnošću, objavljeno je na sajtu Finmarket.ru.

Rukovodstvo hedž fonda "Jana partners", koji je vlasnik 5,2 odsto akcija "Mekgro-Hila", održalo je 1. avgusta pregovore s menadžmentom te kompanije i razmotrilo njenu korporativnu strukturu i planove.

Kompanija "Mekgro-Hil", koju je 1888. osnovao pradeda sadašnjeg direktora, ostvarila je u drugom kvartalu 87 odsto ukupnog operativnog profita, odnosno 358,8 miliona dolara, iz delatnosti "Standard i Pursa" i "J.D.Pauera i asošietsa".

Kompanija se od 1927. bavi i izdavanjem udžbenika, a 1972. je osnovala podružnicu u oblasti televizijskog emitovanja.

"Mekgro-Hil" je 2009. prodala informativnoj agenciji Blumberg svoj časopis "Biznis vik".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik